Wie is nou eigenlijk de fokker achter odh kennel van 't Eerder erf? 

Ik ben Marjolein Dankelman, getrouwd met Wilco en we hebben 3 kinderen,  Sterre, Jens & Nova. 

Van jongs af aan was ik altijd al druk met dieren, paarden, honden, katten, konijnen en ik was in mijn vrije tijd altijd op de boerderij te vinden. Het kon dus ook niet uitblijven dat ik met dieren zou gaan werken. In 2003 ben ik begonnen met de opleiding natuurgeneeskunde voor dieren en in 2009 ben ik mijn eigen praktijk begonnen. In de tussentijd heb ik meerdere opleidingen en cursussen gedaan om me verder te ontwikkelen. Momenteel ben ik bezig met de opleiding Osteopathie voor honden. 

Toen we met het gezin verhuisde naar de boerderij in Ommen was er voor mij de kans om eindelijk mijn eigen hond aan te schaffen. Dat werd onze Liv. De wens was ook om te kunnen fokken met dit geweldige fijne ras. En dat is gelukt!

Als fokker leg ik de lat best hoog.... gezondheid vind ik uiteraard erg belangrijk. De honden waarmee weer fokken zijn dan ook uitgebreid getest en ook de reuen die we kiezen.

Ook de karakters vind ik erg belangrijk! Zowel Liv als Apple zijn ontzettend fijne,  stabiele honden. De reu die gekozen word moet ook stabiel zijn,  dan is de basis in ieder geval goed. Wij wonen op een boerderij en de pups worden niet in huis geboren, dat betekend dat we daar rekening mee moeten houden in het socialiseren.  Als de pups geboren zijn beginnen we met socialiseren. Dat begint eerst simpel met veel in handen komen maar na een week of 3-4 gaan we hun wereld wat groter maken, ze gaan mee in huis. Eerst met z'n allen, of meerdere tegelijk (afhankelijk van het aantal pups) en later ook 1 op 1. Naarmate ze ouder worden gaan we steeds meer ontdekken. Mee naar buiten, mee naar de stal,  de koeien, de paarden, op wandeling,  mee naar de hondenschool, naar school,  harde en vreemde geluiden en ga zo maar door. Ik voor dit geldt, eerst met z'n allen daarna ook 1 op 1 om zo de pup zoveel mogelijk al mee te geven want socialiseren begint bij de fokker! Zoals je leest kun je, je waarschijnlijk wel voorstellen dat daar ongelooflijk veel tijd en energie in gaat zitten en ook heel veel liefde. Ik doe dan ook mijn uiterste best om te zorgen dat onze pups bij een 5 sterren huisje terecht komen en dat er een goede match gemaakt wordt tussen pup en nieuwe eigenaar. Selecteren op kleur doe ik dan ook niet! Wil je een bepaalde kleur dan moet je naar de combinatie ouders gaan kijken en je daarop inschrijven.